Interaktivni mjerni instrumenti

Bežični uređaji za prikupljanje podataka za znanstvene eksperimente u učionici i na terenu

 

Globisens Labdisc je napredni laboratorij u rukama mladih znanstvenika. Riječ je o kompaktnom bežičnom rješenju za školski laboratorij (do 15 ugrađenih senzora). Omogućuje siguran i čist radni prostor, a za sve senzore koristi se ista bežična transmisija, bez interferencija zbog različitih signala. Ovi kompaktni prijenosni uređaji omogućuju učinkovit rad u učionici i na terenu.

Labdisc interaktivni mjerni instrumenti

Ključne prednosti

Radi se o cjelokupnom laboratoriju koji stane na dlan ruke, a idealan je za učenje STEM predmeta. Bežična tehnologija omogućava učinkovit rad u učionici ili na terenu i integracija s računalom ili tabletom, uz vijek baterije preko 150 radnih sati. Uređaj je odmah spreman za rad, s automatskim podešavanjem i kalibriranjem.

Dostupni za razna područja

Uređaji dolaze u nekoliko verzija, posebno stvorene za određene grane znanosti. Možete izabrati između uređaja specijaliziranih za biologiju i kemiju, opću znanost, fiziku ili istraživanje okoliša. Svaki uređaj ima posebno osmišljene i prilagođene senzore vezane za granu znanosti kojoj je namijenjen.

Globisens softverski paket

Besplatan softver koji dolazi uz uređaje omogućava učenicima da mjere svoj okoliš, analiziraju uzorke i pritom razvijaju znanstvene vještine. Grafički ekran jasno prikazuje rezultate ispitivanja u realnom vremenu, pomažući učenicima da nauče primjenjivati znanstvene principe na svijet koji ih okružuje.

Odaberite Labdisc uređaj za svoje potrebe

Labdisc za biologiju i kemiju

Senzori: Tlak zraka, temperatura, barometar, kolorimetar, vodljivost, otopljeni kisik, GPS, puls, svjetlina, pH, vlažnost, termosenzor, zamućenost.
saznajte više

Labdisc za opću znanost

Senzori: Tlak zraka, jačina struje, GPS, svjetlina, mikrofon, kretanje, pH, relativna vlažnost, temperatura, univerzalni ulaz, jačina napona, udaljenost.
saznajte više

Labdisc za okoliš

Senzori: Barometer, buka, kolorimetar, otopljeni kisik, GPS, IC temperatura, pH, relativna vlažnost, temperatura, zamućenost, univerzalni ulaz.
saznajte više

Labdisc za fiziku

Senzori: Akcelerometar, tlak zraka, temperatura, struja, vanjska temperatura, univerzalni ulaz, svjetlina, niski napon, mikrofon, kretanje, napon.
saznajte više

Labdisc u Parku prirode Papuk

 

Koliko je Labdisc učinkovit na terenu uvjerili su se učenici iz osnovne škole Eugena Kumičića u Slatini, koji su se 29. listopada 2018. uputili na terensku nastavu u Park prirode Papuk i posjetili park-šumu Jankovac. U sklopu terenske nastave, učenici GLOBE skupine koristili su Labdisc uređaje kako bi mjerili fizikalno-kemijske karakteristike vode, izvršili atmosferska mjerenja, te su uz pomoć Labdisca mjerili ovisnost promjene tlaka s porastom nadmorske visine. Rezultate mjerenja prikazali su grafički.

Učenici su puno toga naučili opažanjem u neposrednom okolišu, a detaljnije o terenskoj nastavi možete pročitati na web stranici osnovne škole.

Kontaktirajte nas za detalje o ponudi, implementaciji i podršci